Alcoletge i el Front del Segre: memòria històrica local a l’abast de tothom

Un projecte de recerca i cultura de l’Ajuntament d’Alcoletge, dels millors valorats en les subvencions del 2020 del Memorial Democràtic

El Memorial Democràtic ha fet pública la resolució de la convocatòria de subvencions per a projectes d’activitats commemoratives, de recerca i de difusió de la memòria democràtica. La convocatòria d’aquest 2020 ha concedit les subvencions a 71 projectes.

El projecte impulsat per l’Ajuntament d’Alcoletge “Alcoletge i el Front del Segre: memòria històrica local a l’abast de tothom”, ha sigut un dels tres primers projectes amb la puntuació més alta, i un dels més destacats.

Es tracta d’una iniciativa dirigida per la regidora de Cultura, Turisme i Participació Ciutadana, Maria Lluïsa Prat Boneta, la Tècnica de Cultura i Turisme, Jezabel Pizarro Barberà, de l’Ajuntament d’Alcoletge, i amb la col·laboració de la il·lustradora Elisabet Díaz Pila, i el tècnic audiovisual Hèctor Clivillé.

El projecte té com a objectiu la difusió d’un episodi de la història contemporània, utilitzant la tecnologia audiovisual i l’edició d’una publicació, amb il·lustracions originals que representaran la vida més propera de les persones que van viure aquests fets en el municipi d’Alcoletge. Pretén, d’aquesta manera, difondre i divulgar amb un llenguatge proper i pedagògic els fets històrics, els aspectes més destacats de caràcter social i l’empremta que va deixar en la població.

L’edició de la publicació Viatge al passat, memòria present: el Front del Segre a Alcoletge” tindrà un discurs narratiu de caràcter divulgador. Els audiovisuals seran gravacions de curta durada en format de capítols, amb l’objectiu de difondre els espais de memòria del municipi. Amb el suport del Memorial Democràtic.

D’aquesta manera, de forma innovadora, la història del Front del Segre a Alcoletge estarà a l’abast de tothom, seguint les últimes tendències en el camp de la divulgació històrica i patrimonial.

Els audiovisuals creats han sigut gravacions de curta durada en format de capítols, utilitzant un llenguatge divulgador i educatiu de diversos aspectes del patrimoni històric i cultural d’Alcoletge relacionat amb el Front del Segre.

  1. El Centre d’Interpretació del Patrimoni del Front del Segre 
  2. El Forn de Dalt 
  3. La vida quotidiana d’un poble al Front del Segre 
  4. Escola republicana d’Alcoletge 
  5. El Front del Segre 
  6. Espais de memòria: Arqueologia del conflicte 
  7. Conjunt arqueològic del Tossal dels Morts 
  8. Conjunt arqueològic del Tossal de la Nora

Compartir

Search

Publicacions relacionades

Visit

Alcoletge

No et perdis les novetats d’Alcoletge. Les últimes notícies de l’Alberg del Pelegrí, del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil, dels nostres festivals…

Subscriu-te a la newsletter!