Rutes

Rutes amb bicicleta

Rutes circulars on el punt d'orígen és el Tossal dels Morts

Ruta circular del Camí de Sant Jaume

Powered by Wikiloc

Ruta cicloturística Intercatalunya

Powered by Wikiloc

Ruta les trinxeres D'Alcoletge

Powered by Wikiloc

Ruta els 3 Tossals

Powered by Wikiloc

Camí de Sant Jaume

El camí català

Des del Pertús i Sant Pere de Rodes fins a Montserrat, i d’aquí a Lleida, els camins de Sant Jaume creuen les terres catalanes fins trobar el vell camí francès, a Jaca, o el camí de l’Ebre, cap a Saragossa. Tots ells porten a Santiago de Compostela, on els pelegrins tradicionalment es dirigeixen per visitar la tomba de l’apòstol. El camí es sol fer a peu, en bicicleta o a cavall i, si bé en el seu inici tenia una intenció religiosa o, si més no, espiritual, actualment també incorpora pelegrins que només pretenen fer un turisme diferent, sostenible, econòmic i què, alhora, els permeti conèixer i gaudir el territori, la natura, el paisatge i el patrimoni cultural.

ALCOLETGE, en el camí català

Per Alcoletge transcorre un tram del camí català dels Camins de Sant Jaume, concretament de la ruta que es fa entre Montserrat i Lleida.

Abans d’arribar a la capital del Segrià, els pelegrins es poden aturar en aquesta acollidora població (a 9 quilòmetres de Lleida), on podran trobar l’Alberg del Pelegrí del Camí de Sant Jaume, un dels més moderns i dotat amb tota classe de serveis, al bell mig del nucli antic d’Alcoletge.

Especial Sant Jaume

Als volts del dia 25 de juliol, des de fa uns anys, es fa una Caminada Popular, recorrent el tram del camí de Sant Jaume que passa per Alcoletge (5 quilòmetres). Es fa al tard, quan es comença a pondre el Sol. Després, a la plaça Sitjar, es fa el Sopar del Pelegrí, on cadascú porta el menjar i la beguda, i la comparteix amb els altres caminants, acompanyats d’alguna actuació musical o de lleure. És una festa molt especial per la població, on participen els veïns i també persones que vénen d’altres pobles.

Si aquest dia us trobeu de pas per Alcoletge, us recomanem que hi participeu!